Roller Grill přichází s inovací salamadru také na český trh.

Roller Grill se tentokrát zaměřil na inovaci posuvného salamandru, který vybavil sklokeramickými topnými články v horní pohyblivé části a technologickým vybavením umožňujícím zapnutí salamandru v okamžiku, kdy je jeho výkon zapotřebí. Nerezová lišta detekující umístění talíře nebo gastronádoby uvádí salamandr v chod automaticky a jeho výkon velmi rychle vystoupá až na 400° C v průběhu cca 9 vteřin. Takto technicky koncipované zařízení je v provozu maximálně energeticky úsporné, neb je zapnuté pouze po dobu, kdy je požadavek uživatele na pečení a bez nutnosti kontrolovat chod zařízení či jeho předehřívání.

Salamandr je vybaven 2 samostatně regulovatelnými zónami, je možné jej zapnout do režimu PDS, tedy detekce umístění talíře nebo gastronádoby a nebo do režimu stálého pečení. Rovněž je možné regulovat různé úrovně výkonu.

Salamandr SEM 600 PDS je vhodný pro creme brülées, opekání toastů, zapékání pizzy, sýrové krusty na cibulačce a další široké uplatnění v kuchyni.

Posuvná horní část salamandru umožňuje uživateli operatiovně regulovat umístění nad tepelně zpracovávaným produktem.

Další významnou výhodou je výkon salamandru 3kW při napětí 230V. Umožňuje jeho umístění na mnoha místech v kuchyňských provozech bez nutnosti přívodu napětí 380V, který je obvyklý při takto výkonných salamandrech.

 Zoom PDS on-001Zoom PDS off-001