Belgická vafle - Brusel

Belgická vafle - Brusel

Publikováno 8. 10. 2014

Ingredience:
- 0,5 l mléka
- 6 žloutků
- 250 g másla
- 500 g mouky
- 0,5 l vody
- 25 g droždí
- sůl

Předehřátí vaflovače ROLLER GRILL během 15 minut:
• Připojte vaflovač.
• Nastavte termostat na 220 °C.
• Během předehřívání nechte vaflovač zavřený.

Připravte těsto na vafle:
• Na pánvi rozehřejte máslo. Do mísy nalijeme mléko, přidáme mouku, žloutky, droždí (smíchané s trochou teplého mléka). Poté přidejte rozehřáté máslo. Bílky se solí zamíchejte s těstem. Po troškách přidávejte vodu.

Příprava vaflí:
• Otevřete vaflovač a natřete tukem na spodní i horní desku. Těsto dejte do forem na spodní desce. Zavřete vaflovač. Doba vaření: 3 min. na 220 °C. Po 3 minutách pečení, otevřete vaflovač a vyjměte vidličkou zlatavé a křupavé vafle.
Můžete přidat cukr, med, džem, čokoládu atd. Nechte si chutnat!

Doporučené vybavení:
Jednoduchý vaflovač nebo dvojitý vaflovač na belgické vafle.